Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

           

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

header_13.jpg

Johans blogg

Jag heter Johan och gillar att springa. Det är en hobby som ger mig energi och ett bättre humör. Dessutom tror jag att man blir lite snällare. I alla fall om man springer riktigt långt. För där borta bortom all utmattning är vi alla ganska lika, oavsett ursprung och erfarenheter.

Det finns tre enkla regler som jag försöker lära mig själv och mina barn; Var snäll, var glad och försök göra de omkring dig glada. Running for Shelter är något som enkelt innefattar och konkretiserar dessa regler. Svårare behöver det inte vara och jag hoppas att jag kanske kan inspirera med lite löparmotivation i samband med detta evenemang.

Johan Steene
VD Teqnion AB

Hurra, imorgon kör vi!

Rolf Smeds

Det kommer att bli härligt med så många lag! Lite regn, lite sol, mycket jogg och glädje!
Jag är superglad att vi fått ihop två lag från jobbet, dock ett något dopat då jag fått kalla in förstärkning av Elliot 10 år.
 

Förra helgen reste jag till Michigan och sprang ett 100miles-lopp. Jag vann! Det var kul. Jag skrev en 140 tecken lång race report på Twitter:

 Hallucination100(6loops):L1 speeding; L2 finding pace, sunset; L3 restroom visit; L4 drizzling rain; L5 jogg; L6 slow jogg, sunrise. Finish.

Kanske lite väl sammanfattande men ett lopp i fin skog på böljande stigar som avverkades på dryga 16 timmar. Det var alltså en 6 varvsbana där varje loop var ca 27 km och där man hade möjlighet till mat och dricka ungefär var 7 kilometer. Först knäckte vi varandra med fart ett par varv, jag och mina löparkollegor. Sedan blev det pannbensövning och envishetstävling genom den mörka natten. Där kan jag vara rätt seg. När solen gick upp kunde jag avsluta de sista kilometrarna i lugn jogg och vinna med en dryg halvtimme.

Inramningen av loppet var fantastiskt kul. En stor camping med hundratals tält och husbilar, som en musikfestival med stor scen, livemusik, food trucks, grillning och många olika löplopp. Från 5 km upp till 100 miles. En helg med peace, love, music and running! Mer av det till folket!

Mer Running for Shelter till oss!

Tips till imorgon:

1. Gå inte ut för hårt. Ha tålamod i början, dras inte med av någon annans fart, hitta ditt tempo och avsluta starkt. Klarar du det har du superdisciplin!
2. Le med hela ansiktet. Det funkar!
3. Var inte rädd för att det är jobbigt. Omfamna smärtan. Gläds åt att du har en så fantastisk kropp som du kan tillåta ditt huvud att plåga så mycket. (Le igen.)

Tips för livet:

1. Var snäll.
2. Var glad.
3. Försök gör alla andra glada.
(4. Man får göra fel. (Elliots extraregel…))

Tassa snyggt!

Vamos!

/Johan

Nu måste vi faktiskt jogga lite!

Rolf Smeds

På onsdag kör vi sista gemensamma varvet kring Årstaviken innan den härliga stafetten Running for Shelter den 19 september. Tag sats, bit ihop och häng på! Även om du inte kommit igång med träningen som planerat så kommer det vara väldigt skönt att ha gjort ett par joggingpass innan vi ska tampas på riktigt i Ursviksskogen. Det är inte för sent än. Och den gemensamma mysjoggen på onsdag har verkligen fokus på mys.

Jag har försökt påbörja någon form av ordentlig träning inför Spartathlon som startar helgen efter Running for Shelter. Det var också på tiden! I natt var jag ute med ett par löparvänner som ska med ner till Grekland och vi joggade runt Edsviken en sväng. Otroligt vad mycket lättare det går när man har sällskap. Och när sällskapet håller låda! Vi fick ihop nästan 40 km i ett nafs. I helgen ska jag jogga 100 miles. Det kommer att bli lite segt. Men nyttigt?!

Vi ses på onsdag!
/Johan

Välkomna!

Filip Callas

Jag heter Johan och gillar att springa. Det är en hobby som ger mig energi och ett bättre humör. Dessutom tror jag att man blir lite snällare. I alla fall om man springer riktigt långt. För där borta bortom all utmattning är vi alla ganska lika, oavsett ursprung och erfarenheter.

Det finns tre enkla regler som jag försöker lära mig själv och mina barn; Var snäll, var glad och försök göra de omkring dig glada. Running for Shelter är något som enkelt innefattar och konkretiserar dessa regler. Svårare behöver det inte vara och jag hoppas att jag kanske kan inspirera med lite löparmotivation i samband med detta evenemang.

Johan Steene
VD Teqnion AB

Upptrappning…

Hampus Fristedt

Nu är sommarens äventyr avverkade. Både jogg och semester.

Jag klarade det! Last Annual Vol State Road Race alltså. På en tid som jag hade önskat. Det var dock på det berömda håret, ca 45 minuter till godo. Men det räcker…

Jag fick gräva djupt i bit ihopsäcken för att stå ut med fukten och värmen, sömnbristen, svedan och ledan. Men till sist hade jag satt dit banrekordet för osupportade tävlande, på kantboll, precis under fyra dygn. Helt utan crew. Screwed, som de säger over there. Det blev en andraplats totalt. Greg Armstrong, en grabb från bygden som även segrade ifjol, kröntes återigen King of the Road! Men han erkände att det var pirrigt mot slutet. Trots crew och följebil. När klockorna stannade skiljde det drygt en timme mellan oss… Oavsett: Hail to the King!

Sedan blev det mest bad vid vita stränder och i grumliga motellpooler då vi roadtrippade runt i sydstaterna. Barnen fick sitt av karuseller och cheeseburgare och allihopa fick vi välbehövlig påfyllnad av sol, värme och lugnt härligt familjehäng.

Joggningen har jag efter Tennessee enbart bevarat på en puttrande nivå. Typ motsvarande ett varv av Running for Shelterbanan per dag. Men jag måste styra upp träningen nu. Efter stafetten den 19 september, då vi ses i Ursviksskogarna, ska jag flaxa till Grekland och springa Spartathlon. Ett rejält landsvägslopp mellan Aten och Sparta över 246km. Det kräver bättre förberedelser än mitt sensommarjoggsduttande. Ut i spåret!

I helgen prövade jag pinnbenen på Ultravasan. Då vi satte av ifrån Berga By valde jag en fart som inte hör mig till. Jag gick nästan i stå redan vid Mångsbodarna efter 24km. Då var det 66 km kvar att nöta sig igenom. Så det blev till en dag av gedigen pannbensträning.

En fenomenal sak med Ultravasan, förutom fantastiska funktionärer och solsken, är att när man duschar efter målgång i Mora finns det varmvatten och gott om plats. Inte som efter Vasaloppet då det är isvatten och ogästvänligt trångt i gymnastiksalen. Jag rekommenderar därför sommarvarianten varje dag i veckan. Och så slipper man det förbenade otyget med klistervalla.

Hoppas er sommar har varit snäll och skön. Och att det kanske blivit en liten löprunda eller två. Oavsett hoppas vi ses på en Årstavikenjogg snart. Det är mycket kamratliga tillställningar då vi mysjoggar och pratar strunt. Håll koll på Fb efter nästa tillfälle.

Jogg, jogg!

/Johan

Midsommar!

Hampus Fristedt

  

Sommaren är här! Tur att jag förköpte mig på regnjackor i vintras när de var på rea. Jag har tre super-”funktionella” joggingjackor i glada färger som passar perfekt i detta klassiska midsommarväder. Idag ska jag börja slita på den gröna. Trots alla moderna material, eller kanske tack vare all moderna material, är det viktigt att det finns ventilationsmöjligheter under armarna. I alla fall om jackan ska användas i plusgrader.

Men jag borde hålla mina jackor stängda nu och vänja mig vid fukten och värmen. Snart är det nämligen åter dags att flyga till Tennessee och ett av de mest fantastiska landsvägsäventyr som går att uppbinga. Last Annual Vol State Road Race startar från Mississippiflodens strandbank i Missouri, en bilfärjetur inleder över floden till Kentucky och där joggas några mil innan första stegen tas i Tennessee. Färden går genom jordbruksbygd, avfolkningsbygd och annan obygd. Ett tjogotal småstäder med varierande charm ska passeras. Ingen support, bara din egen förmåga att ständigt sträva framåt. Handla mat på mackar, sova i diket, anpassa farten efter hetta och ork. På luffen där mental och fysisk förmåga pressas mot den bortre gränsen. När sedan the Volunteer State har korsats tvingas man beträda några vägar i Alabama innan det blir målgång på en utkiksklippa på The Castle Rock Ranch i Georgia med Tennesseefloden i fjärran. Då förtjänar man förhoppningsvis en stund i stillhet. Detta är det enda irrationella lopp jag känner till; sträckan är 100 x p miles. Alltså 314 miles eller som man säger på svenska, 50 mil. Vi är närmare 100 personer som startar resan den 9 juli då klimatet i sydstaterna är precis så fuktigt och hett att utomhusaktiviteter bör undvikas. Det finns en mycket god chans att kunna försätta sig i ett obekvämt tillstånd. Det kommer att bli grymt!

Jag hoppas ni får en underbar sommar! Hitta tillfällen att njuta. I rörelse. Eller i stillhet. Jag brukar försöka förklara för Ville, min 7 åring, att det är han som lider mest när han är grinig. Det är upp till var och en att bli en glad skit. Le.

Sommarkram,
Johan

  

Ny grafisk profil

Filip Callas

Nu är det klart att vår huvudsponsor Designkontoret Silver (till-lika Årets bästa varumärkes- och designbyrå förra året!) tar sig an att göra om hela Running For Shelters profil.

Inom kort kommer således ny logotyp och typografi, nya färger och designelement. Utifrån dessa gör de sedan en ny webplats, funktionströja, header till Facebook etc. Detta ser vi verkligen framemot!

Stort tack på förhand till Silver! I löparspåret blir det dock inga favörer till er på grund av ovanstående ;)

Mvh
Johan

Spring med oss!

Filip Callas

Varför träna ensam? Att springa tillsammans är mycket roligare, så måndag 18 maj är du välkommen att springa med oss när vi tar en gemensam löpartur runt natursköna Årstaviken. Banan är 7,8 km lång och kommer att avverkas i lugnt tempo.

Vi möts vid Eriksdalsbadets utegym kl. 19.00 (håll utkik efter Jobzoneflaggan). Förutom motion och trevligt sällskap bjuds det på frukt och sportdryck. Anmäl dig på vår Facebooksida eller via mejl till rfs@jobzone.se

Vi ses!

Mvh
Johan

Tävlingarna igång

Filip Callas

Nu har årets första tävlingar klarats av. Eller, ja, startats i alla fall. I slutet av mars hade jag förmånen att få delta i ett riktigt tokigt lopp som heter Barkley Marathons. Det är dryga 100 miles som går över stock och sten i skogarna i Tennessee. Eftersom det är så väldigt mycket stockar och stenar i de där skogarna, och stigarna som ska nyttjas ofta är osynliga för alla utom den siste mohikanen så är det ynka få som lyckas ta sig hela vägen till mål. Sedan starten 1989 är det 14 st som klarat banan. Jag gjorde ett rejält försök men tiden rann ifrån mig då jag fick söka skydd för vädret under en sten den andra natten. Pannlamporna gav upp… Jag bara älskar det där loppet nu. Ett fantastiskt misslyckande! Jag hoppas på att någon gång få göra ett nytt försök.

Förra helgen var jag i Turin tillsammans med fler än 300 andra landslagslöpare från över 40 länder. Vi tävlade i 24-timmarslöpning på en tvåkilometersslinga kring Stadio Primo Nebiolo. Det gäller att riva av så många varv man hinner på ett dygn. Enkelt... Vi var 6 löpare från Sverige, tre damer och tre herrar. Kompletta lag, eftersom ett sådant räknas ihop av de tre bästa dam/herrsträckorna från respektive nation. Då loppet det var ett VM, som nu hölls i Europa, så passar man på att även låta tävlingen vara ett EM. Våra damer tog fasta på det och toksamlade medaljer. De regerade och dängde till med EM guld och VM silver i lag. Maria Jansson tog VM brons och EM guld individuellt. Annika Nilurd knep en bronspeng på EM. Det pinglade fint om vår damlag efter den prisutdelningen!

Vi gossar klarade däremot inte av att prestera. Vi ville dock väldigt mycket. Elov Olsson låg länge på medaljplats men blev yrslig och bröt. Andreas Falk hade en fin öppning och gick mot personligt rekord men joggingbenen bar inte hela vägen. Jag gick fint till en början men ökade lite för mycket efter den första avklarade maran. Det fick jag äta upp senare. Slet mig i mål på precis över 239km och en 27 plats i VM. Det var ett par mil kortare än vad jag velat. Men man får inte vad man vill, bara det man klarar av att leverera.

Nu blir det lite lugnt på tävlingsfronten ett tag. Hoppas på att jag kan jaga ut sönerna för några sköna rundor i Vita Bergen. Då brukar vi ha kul. Sitter de inne för mycket kan de lätt få överdoser av Minecraft. Jogga lätt!

MVH
Johan

Kom igång med träningen

Filip Callas

Efter en grå vinter som har erbjudit lite väl mycket ”Bambi på hal is”-förutsättningar vad gäller löpträning har nu ljuset åter segrat. Även om en solförmörkelse och en snöig helg precis ville skrämmas om motsatsen. En segdragen förkylning har bromsat min framfart på stigarna i några veckor så mina ben är inte riktigt så trötta som jag skulle vilja att de var. Det positiva är att jag klarat mig igenom månaderna med istrippande och slaskahalkande utan några värre skavanker.

För någon vecka sedan skickade jag ut information om Running For Shelter internt i vår företagsgrupp. Vi brukar vara med i Bellmanstafetten varje år och det är inte alltid lätt att skrapa ihop ett lag. Nu var responsen annorlunda. Vårt första lag fylldes ganska direkt och snart har vi fyllt det andra. Det känns jättekul. Då är vi hela 25% av de anställda som deltar! Till och med vår styrelseordförande har nu efter sju års påtryckningar sett ett tillräckligt stort incitament för att komma med på ett lopp!

Det är långt till september. Vänta dock inte med att komma in i en träningsrutin. En löprunda eller en promenad ett par gånger i veckan är inte bara träning för kroppen, det är vardagsdisciplin. Ett sätt att stärka sin vilja. Se till att få på skorna och komma ut även de dagar då den selektiva gravitationen i soffan är extra stor, även om det regnar och det finns tusen anledningar att tycka synd om sig själv. Just dessa dagar är det som viktigast att välja det jobbiga. Då växer du. Att välja det som i stunden känns som det jobbiga gör oss starkare, bättre. Valet av rörelse är en fantastisk medicin som spolar bort trötthet och lockar fram ett glatt humör. Lockar fram ditt bästa jag. Det funkar. Jag lovar.

Kontakta mig gärna via hemsidan www.bitihop.se.

MVH,
Johan