Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

           

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Tävlingarna igång

Johans blogg

Jag heter Johan och gillar att springa. Det är en hobby som ger mig energi och ett bättre humör. Dessutom tror jag att man blir lite snällare. I alla fall om man springer riktigt långt. För där borta bortom all utmattning är vi alla ganska lika, oavsett ursprung och erfarenheter.

Det finns tre enkla regler som jag försöker lära mig själv och mina barn; Var snäll, var glad och försök göra de omkring dig glada. Running for Shelter är något som enkelt innefattar och konkretiserar dessa regler. Svårare behöver det inte vara och jag hoppas att jag kanske kan inspirera med lite löparmotivation i samband med detta evenemang.

Johan Steene
VD Teqnion AB

Tävlingarna igång

Filip Callas

Nu har årets första tävlingar klarats av. Eller, ja, startats i alla fall. I slutet av mars hade jag förmånen att få delta i ett riktigt tokigt lopp som heter Barkley Marathons. Det är dryga 100 miles som går över stock och sten i skogarna i Tennessee. Eftersom det är så väldigt mycket stockar och stenar i de där skogarna, och stigarna som ska nyttjas ofta är osynliga för alla utom den siste mohikanen så är det ynka få som lyckas ta sig hela vägen till mål. Sedan starten 1989 är det 14 st som klarat banan. Jag gjorde ett rejält försök men tiden rann ifrån mig då jag fick söka skydd för vädret under en sten den andra natten. Pannlamporna gav upp… Jag bara älskar det där loppet nu. Ett fantastiskt misslyckande! Jag hoppas på att någon gång få göra ett nytt försök.

Förra helgen var jag i Turin tillsammans med fler än 300 andra landslagslöpare från över 40 länder. Vi tävlade i 24-timmarslöpning på en tvåkilometersslinga kring Stadio Primo Nebiolo. Det gäller att riva av så många varv man hinner på ett dygn. Enkelt... Vi var 6 löpare från Sverige, tre damer och tre herrar. Kompletta lag, eftersom ett sådant räknas ihop av de tre bästa dam/herrsträckorna från respektive nation. Då loppet det var ett VM, som nu hölls i Europa, så passar man på att även låta tävlingen vara ett EM. Våra damer tog fasta på det och toksamlade medaljer. De regerade och dängde till med EM guld och VM silver i lag. Maria Jansson tog VM brons och EM guld individuellt. Annika Nilurd knep en bronspeng på EM. Det pinglade fint om vår damlag efter den prisutdelningen!

Vi gossar klarade däremot inte av att prestera. Vi ville dock väldigt mycket. Elov Olsson låg länge på medaljplats men blev yrslig och bröt. Andreas Falk hade en fin öppning och gick mot personligt rekord men joggingbenen bar inte hela vägen. Jag gick fint till en början men ökade lite för mycket efter den första avklarade maran. Det fick jag äta upp senare. Slet mig i mål på precis över 239km och en 27 plats i VM. Det var ett par mil kortare än vad jag velat. Men man får inte vad man vill, bara det man klarar av att leverera.

Nu blir det lite lugnt på tävlingsfronten ett tag. Hoppas på att jag kan jaga ut sönerna för några sköna rundor i Vita Bergen. Då brukar vi ha kul. Sitter de inne för mycket kan de lätt få överdoser av Minecraft. Jogga lätt!

MVH
Johan