Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

           

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

linnskidor.jpg

Linns blogg

Lycka till!

Rolf Smeds

Kära RFS-deltagare!

Nu är det bara några få dagar kvar till de vi alla har längtat till! Tyvärr måste jag meddela att ambassadören, alltså jag, inte kommer kunna vara på plats, springa och heja på er. Det känns supertråkigt att missa detta roliga och viktiga event. Anledningen är att jag är på läger med landslaget i franska Villard de Lans.

På vår lägerplan står det tuffa skidgångsintervaller i slalombacke på lördag, så jag kan lova att jag också kommer få svettas den dagen! Hoppas ni alla får en grymt fin och minnesvärd dag :)

Stort lycka till!

Kram Linn

Sommarhälsning

Rolf Smeds

Hej alla glada, hoppas ni har en fin sommar!

Måste faktiskt börja med att berätta om en stor sak som hände mig för några veckor sedan, jag har blivit moster! Har precis varit och träffat nytillskottet för första gången och tillsammans med resten av den närmsta familjen har jag haft några mysiga dagar i och i kring Södertälje. Nästa helg kommer spenderas på ett Norskt fjäll tillsammans med familjen till min norrman.

I övrigt händer det inte så mycket nytt under solen, dagarna rullar på med träning, läger och tävling. Vann förresten rullskidtävlingen jag skrev om i förra inlägget, blev även två vinster under SM-veckan i Borås. Så formen verkar det inte vara något fel på!

Nu laddar jag om inför VM som kommer gå på "hemmaplan" i Sollefteå i början på augusti. Sedan är det inte länge kvar till sensommarens stora happening - RFS! Skulle det vara så att ni mot förmodan inte har anmält er än, så går det jättebra att göra det fortfarande. Löpning är en av de bästa träningsformerna om ni frågar mig, att dessutom få möjlighet att springa för en god sak, gör ju det hela ännu bättre!

Ha en fortsatt fin sommar,

hälsningar Linn    

Rolf Smeds

Hei på dere!

Senaste månaden har varit väldigt intensiv, från att nervöst gå och vänta på besked om laguttagningar, "otränad" p.g.a. sjukdom och lätt stressad av att inte veta hur framtiden kommer se ut, till att idag ladda inför årets första rullskidtävlingar och vara mitt emellan två läger med A-landslaget. Det har ordnat upp sig kan man säga. Jag fick alltså ett positivt besked från förbundskaptenen, kom igång med träningen och åkte till säsongens första läger i Meråker, Norge.

Direkt därefter var det dags för Kick-off i vår huvudstad, träffa sponsorer, köra tunga lastbilar och delta i löpartävling, var några av sakerna vi hann med på de två fullspäckade dagarna. Efter detta reste jag tillbaka till vårt grannland för att vara med på Team Jobzone´s upptaktsläger och springa en sträcka i Holmenkollstafetten för Jobzone (som dessutom är en av huvudsponsorerna till arrangemanget), bonus blev att jag för första gången fick uppleva 17 maj-firandet på plats. Vilken folkfest! Tillbaka i Sverige igen för några fina träningsdagar på hemmaplan. Och nu ska jag alltså snart kicka igång tävlingssäsongen på rullskidor och sen väntar läger nummer två med landslaget, även denna gång i Norge då vi ska till snön på Sognefjellet.

Men vet ni! Det börjar dra ihop sig, sista anmälningsdagen till RFS är plötsligt bara ett stenkast bort! Så det är bara att skicka in er anmälan, springa igång benen och se framemot en superrolig dag i september! 

Hade!  

/ Linn

Slut på säsongen

Rolf Smeds

Tävlingssäsongen tog slut lite tidigare än det var planerat, efter en resa till Italien så började jag känna mig förkyld. Förkylningen har legat och spökat sedan dess, i skrivande stund har den blommat upp igen. Drygt och tråkigt. Nu när vi skidåkare har vår "semester" efter säsongen, vill jag gärna ha ork att hitta på lite andra saker eller att träna sådant som jag inte gör i vanliga fall. 

Med tanke på att RFS närmar sig så skulle det vara bra att komma igång med löpningen också, benen brukar inte vara så glad efter första riktiga löppasset. Hur går det för er? Visst har ni anmält er så vi ses i september? Det är inte försent än!

Det sista skidpasset för den här vintern blev under påsken, följde med min pojkvän med familj till Sjusjøen där det var vitt överallt och flera mil med skidspår. Så härligt, hade gärna stannat kvar där en vecka till. Men snart ska jag damma av rullskidorna och ta sikte mot VM i Sollefteå i augusti, det blir kul det också! Men först: Bli frisk.

Ta hand om er!

/Linn

Snart vår

Rolf Smeds

God dag!

Vårvintern har börjat visa sig, en av de finaste årstiderna om ni frågar mig. Tänk värmande solsken, perfekt hård skare och stora öppna fält, om det är en åker, ett hygge eller ett fjäll spelar inte så stor roll. Efter varje tävlingssäsong längtar man till den här årstiden och till de där perfekta dagarna när man kan vara ute och bara njuta. När man kan släppa alla tävlingsnerver, förhoppningsvis se tillbaka på en bra säsong och bara vara i nuet.

Nu är vi inte där riktigt än, själv har jag ca 7 tävlingar kvar att ladda till. Ska njuta av det som är kvar och avsluta säsongen på topp, det är målet.

Ni har väl inte missat att anmäla er till RFS? Länge kvar till september kanske ni tänker, men om ni bestämmer er idag, så har ni något riktigt kul att se framemot och ett mål med träningen. Målsättningar är bra, om något tar emot en dag så kan en målsättning ge den där sparken i baken.

Ha en fin dag!

/ Linn

Världscup i Ulricehamn

Rolf Smeds

Hej på er!

Tiden flyger iväg, redan har en vecka i februari passerat. Vi närmar oss den 16 september med stormsteg. Kul tycker jag, för då får jag träffa alla er! För visst kommer ni till RFS och springer tillsammans med mig för vårt innanhav Östersjön!

Vad har hänt sedan sist då? En hel del kan jag säga.

I början av januari drog jag iväg till Lahti i Finland för att tävla i den Skandinaviska cupen, tyvärr blev det ingen start där då jag vaknade med ont i halsen. Värsta mardrömmen för en längdskidåkare är att bli sjuk!

Så småningom blev jag frisk och nån vecka senare var det dags för tävling igen, den här gången i Världscupen i Ulricehamn. Vilken upplevelse, närmare 30 000 åskådare som trängdes längst med spåret! Däribland vår egen Kung Carl Gustaf.

Helgen därefter var det VC på hemmaplan i Falun och sedan åkte jag direkt till SM i Söderhamn. Resultatmässigt så har det gått bättre för varje tävling och SM avslutades med ett silver i stafett och en fjärdeplats i skiathlon.

Mitt i glädjen av att äntligen känna att formen bara blir bättre och bättre, fick jag ett tråkigt besked att det inte blir något VM för min del. Det var väl rätt väntat, men man hoppas alltid in i det sista. Bryt ihop och kom igen! Nu ska jag landa här hemma ett tag, ta hand om mina blommor och börja virka på en mössa, innan det är dags att dra på sig nummerlappen igen!

Hälsningar

Linn

EN JULHÄLSNING

Rolf Smeds

Blött, grått och plusgrader. Inte direkt så att man hoppar av glädje. De har fått jobbats lite för att den där riktiga julkänslan ska infinna sig. Är säker på att det inte bara är vi längdskidåkare som sörjer att snön lyser med sin frånvaro, speciellt så här 3 dagar innan jul.

Förlåt för den lite bittra inledningen, Julen handlar ju om värme, kärlek och glädje. Jul blir det oavsett, trots vädret. Sen finns det på många platser konstsnöspår, så åka skidor går det att göra ändå. På fredag åker jag norrut, hem till mina kära föräldrar, har inte varit i byn sen i juni, så det ser jag framemot!

En fördel med att det inte är snö överallt är att man kan löpträna utan större problem, ett tips är att använda skor med dubbar, då det kan vara ganska halt på sina ställen. Tänk vad bra förberedd man kommer kunna vara i september när det är dags för Running For Shelter!

Träna på och glöm inte att njuta av årets mysigaste högtid!

 

Önskar er alla en riktigt God Jul och Gott Nytt År!

 

Kram Linn    

Fantastiskt att få stötta Naturskyddsföreningen

Rolf Smeds

Hej på er!

Så kul att allt har börjat falla på plats och kommit igång på riktigt. Anmälan till RFS är öppen och Naturskyddsföreningen är den organisation som överskottet kommer gå till, det är ju helt fantastiskt! Så nu hoppas jag att vi ses den 16 september, taggade på stafett och bankett J

Det är ju faktiskt lite mer som har hänt den här månaden. Förutom snökaos i Stockholm och presidentval i USA, så har vi längdskidåkare haft tävlingspremiär, både nationellt och internationellt. Är precis hemkommen ifrån Världscuppremiären i Ruka, Finland. För andra gången i mitt liv så fick jag starta först av alla i prologen i sprinten, med nr 1 på nummerlappen så fick jag ha ledartiden i ca 13 sekunder. Alltid något ;)

Nu ska jag julpynta.

Trevlig första advent!

Kram Linn

Linn Sömskar

Hampus Fristedt

Mitt namn är Linn Sömskar, jag är 27år och bor i Falun. Jag åker längdskidor på heltid vilket innebär att mina dagar mest består av att träna, äta och vila.
Att det blev längdskidor för hela slanten får jag tacka mina föräldrar för, som båda var elitåkare under 80-talet.
Jag är med i längdlandslaget och har som bästa resultat en 4:e plats i världscupen.
Att nu få möjligheten att vara ambassadör för ett så fantastiskt välgörenhetslopp som Running For Shelter känns superkul! Tanken på att springa detta lopp och samtidigt bidra till en positiv verksamhet är en underbar kombination och jaglängtar till September och hoppas få se er i spåret!

Hälsningar

Linn