Bröderna Magnus Erhag och Andreas Braun är två drivna entreprenörer som mer än fördubblat omsättningen sedan de tog över företaget Brödservice Stockholm Syd AB. Bolaget distribuerar hårt och mjukt bröd, kakor och andra bakverk med lastbilar i Stockholms södra förorter. Bland varumärkena på flaket finner man Polarbageriet, Gillebagarn, Korvbrödsbagarn, Smarry, Hägges, Va’gott och Hatting Bageri.

Vilka är Magnus Erhag och Andreas Braun med tre ord vardera?
Magnus – Glad, positiv, ambitiös
Andreas – Problemlösare, social, drivande

Hur startade ni upp företaget?
Vi tog över en befintlig verksamhet. Vi kommer båda från att sitta som säljare på brödbil och vi blev tillfrågade att ta över ett av Stockholmsbolagen.

Var det redan från början klart att ni skulle starta företaget tillsammans?
Ja, när vi fick frågan så var upplägget att vi gör det ihop som ett pilotprojekt för att få in nya yngre ägare i koncernen.

Vad är det roligaste med att driva eget inom Polfärskt?
Det är en otroligt stor gemenskap inom Polfärsktgruppen. I ett gäng med 24 ägare över hela landet så är det alltid någon som haft samma problem som man ibland hamnar i och har svaret, man behöver inte uppfinna hjulet på nytt.

Vad har ni för framtidsvision med företaget?
Vi ska vara ett trivsamt och välmående företag med målinriktade medarbetare där vi tillsammans driver marknaden i Stockholm.

Förra året sponsrade ni RFS med ekologiska korvbröd då vi sprang för Naturskyddsföreningen. Vad är er syn på just ekologiskt?
Ekologiskt är en trend som är här för att stanna. Tillsammans med våra leverantörer försöker vi tillgodose marknaden med fler ekologiska alternativ. Det är stor efterfrågan på ekologiska produkter men när de väl finns i hyllan så väljer oftast kunden det billigare icke ekologiska alternativet.

Vad vet ni om Min Stora Dag som vi springer för i år?
Det är en organisation som gör ett hästjobb med att hjälpa svårt sjuka barn med att se ljuset i tillvaron.

Till sist, ska ni var med och springa i år?
Nej tyvärr, ingen av oss kan springa. Vi har båda blivit tvungna att lägga skorna på hyllan efter en trafikolycka för ett antal år sedan.

Det låter inget vidare, men i egenskap av sponsorer hoppas vi att i alla fall få se er på festen.

Dela i sociala medier