Smakis har under lång tid samarbetat med Friends, KRAV och Naturskyddsföreningen för att kunna producera ansvarsfulla produkter riktade till barn och familjer. Produkterna från Smakis är ekologiska, KRAV-märkta och har mindre tillsatt socker. På Smakis samtliga produktförpackningar finns även olika tryckta budskap för att nå fram till barn och ungdomar med tips på hur man kan agera och hantera olika situationer i skolan och på fritiden, information om kamratskap och vart man vänder sig om man själv eller någon annan skulle vara utsatt för mobbning. Ett fantastiskt initiativ och engagemang tycker vi på Running For Shelter som ju också jobbat med både Friends och Naturskyddsföreningen och blivit sponsrade med dryck från Smakis. Deras värderingar lirar också väl med Min Stora Dag som ju är årets mottagare av överskottet från RFS.

Vi träffade Mats Lindberg, VD för Kalasföretaget som tillverkar och distribuerar Smakis.

Hur länge har Smakis funnits?
Vi har med vårt varumärke Smakis funnits sedan år 1993, så i år firar vi 25 år med Smakis.

Har era produkter alltid varit ekologiska?
När vi startade Smakis 1993 så var tyvärr inte våra produkter ekologiska, men 2006 startade vi med ekologiska Smakis drycker i vårt sortiment. Vi är ganska säkra på att det var det bästa som vi gjort under våra 25 år och idag säljer vi nästan uteslutande ekologiska kravmärkta drycker.

Hur ofta tar ni fram nya produkter och smaker?
Nya produkter och smaker kommer några stycken per år, men storsäljarna i vårt sortiment är de smaker som var med från första början; apelsin, päron och äpple.

Lyckas ni producera tillräckliga mängder en sådan här varm sommar eller gapar hyllorna tomma i butikerna?
En sådan här fantastisk sommar som vi har haft i år gör att vi har haft fullt fokus på att hinna med i produktionen av storsäljarna, men som tur är och med bra personal har vi klarat våra leveranser galant.

Vad tycker du om Min Stora Dags verksamhet?
Vi på Smakis brinner verkligen för alla organisationer som gör skillnad för barn. Min Stora Dag och dess rikstäckande organisation som gör en enorm skillnad för sjuka barn är något som vi på Smakis verkligen beundrar och gärna stödjer.

Vilken är din personliga favorit bland era produkter?

Min personliga Smakis favorit är päron.

Dela i sociala medier