Här kommer en hälsning från Strömstad där jag för tillfället sätts på prov av ett gäng vänner som bland annat flyger JAS i Försvarsmakten och blev först i Sverige att klättra Mount Everest på 90-talet.
Utmaningarna har följt varandra och började med att jag blev inkastad i ett flygplan och sedan utkastad med fallskärm på 4 000m höjd. Har ni inte provat än kan jag varmt rekommendera er att hoppa fallskärm!

Vi landade sedan inte alls där vi hade startat, utan mitt ute på en stor åker. Tillsammans gick vi genom skog och mark i obanad terräng när ett fruktansvärt skrik hördes inifrån skogen. Vi sprang dit och upptäckte en skogsarbetare med motorsåg som sågat sig rakt över benet. Som tur var, var detta simulerat av mina vänner för att de skulle se hur vi agerade i en pressad och stressad situation. Det blir ju oftast helt annorlunda mot hur man tänkt när man satt och läste om detta i böckerna eller övade i en lugn och kontrollerad miljö.

Efter att ha tagit hand om den ”skadade” skogsarbetaren blev vi utvärderade och fick feedback för att kunna göra det än bättre nästa gång. Det kändes fint att få detta kontrollerat med jämna mellanrum så att det sitter färskt i minnet. Vet du hur du ska agera i en liknande situation?

Den händelsefulla dagen avslutades sedan på en höghöjdsbana vid Dalslands aktivitetscenter där vi åkte zipline (en hög och lång linbana) samt provade på en höghöjdsbana (en hinerbana uppe bland träden). För er som inte provat kan jag varmt rekommendera det! Det finns för alla åldrar och nivåer och är väldigt roligt!

Jag hoppas att ni håller er i trim inför vårt lopp, jag ser väldigt mycket fram emot att se er alla!

Dela i sociala medier