– Det var ingen tvekan när vi fick förfrågan att vara huvudsponsor för Running For Shelter för andra året i rad. Det är ett solklart ändamål och ett fantastiskt event att få vara delaktiga i, säger Pär Svensson, marknadsansvarig Local Market Group (LMG).

Under dagen ute på Ursviks Motionsgård i Sundbyberg kommer LMGs egna ekologiska restaurang Matdistriktet och cateringfirma Ett litet kök att stå för förtäringen. På kvällen bjuds alla deltagare på en spektakulär middag med fest och underhållning på O’Learys. När vi pratar med Peter Petersson, Sales and Event Manager på LMG, är festförberedelserna i full gång:

– Man kan förvänta sig spontanitet, fest och roliga aktiviteter i skön miljö! Förutom god mat och dryck spelar ett liveband på scenen och det kommer att visas bilder från dagen. Förra året blev fantastiskt lyckat, och i år ska vi försöka toppa matupplevelsen som fick 4,8/5 i betyg av deltagarna 2016! berättar Peter.

Ni var huvudsponsorer även 2016 och LMG deltog dessutom själva i loppet. Vad var det bästa med dagen tycker ni?
– Vi sprang med ett chefslag och ett medarbetarlag som tävlade mot varandra, det är alltid kul med lite nerv och tävling. Vi hade en fantastiskt rolig dag tillsammans. Det bästa med dagen är att det är ett totalarrangemang som är genomtänkt från början till slut – från loppet på dagen till middag och spelning på kvällen. Som företag får du väldigt mycket upplevelse för pengarna, och stöttar samtidigt en god sak, berättar Pär Svensson, marknadsansvarig på LMG.

Hur kommer det sig att ni blev huvudsponsor för RFS?
– Vi brinner för detta och jobbar mycket med välgörenhet även om vi sällan går ut med det. I år har vi bland annat arbetat med ensamkommande barn och med barncancerfonden. Så när vi blev tillfrågade var det ingen tvekan. Dessutom ger det oss en chans att vara med på plats och det är ett väldigt roligt projekt att delta i.

Överskottet går i år till Naturskyddsföreningens arbete med Östersjön i projektet Viva Vatten. Hur tänker ni kring det?
– Klockrent projekt. Med tanke på hur världen ser ut idag måste man välja om man vill tänka på eller inte tänka på miljön och vi väljer helt klart det tidigare. Miljön är dessutom en fråga som engagerar oss i vår egen verksamhet. Så långt det är möjligt strävar vi efter att använda svenska råvaror och ekologiskt producerat. Vårt eget varumärke Matdistriktet satsar på flexitarianism som kommer mer och mer – där strävar vi i möjligaste mån att servera ekologisk, närodlad och grön mat efter säsong.

Pär ser fram emot årets event som kommer att gå av stapeln den 16 september.
– Det är ett otroligt arbete som läggs ner av Jobzone och Rolf för att få ihop det. Running For Shelter är en jättebra idé – det är så här som välgörenhet kan gå till och ska gå till; att ha kul samtidigt som man hjälper till och stöttar sin omvärld. Och inte minst att man kommer igång att träna, vilket också är en jättebra grej! avslutar Pär.

Pärs 3 bästa träningstips
1. Träna tillsammans med någon, till exempel delta i den löpträning som Jobzone ordnar på måndagar kl 19.00 vid Årstaviken.
2. Orka träna konsekvent.
3. Allt är roligare tillsammans!

Det här är Local Market Group (LMG)
Local Market Group är en bred restaurangkoncern med mer än femton verksamheter och restauranger i Stockholm. De är proffs på mötesplatser och evenemang och kan genom sina varumärken bistå med det mesta inom catering, sommarfester, roliga aktiviteter, matlagningskurser, middagar, after-work, mingel, julbord, hotell med mera. Bland varumärkena finner man Gnarly Burger, Matdistriktet, O’Learys Norrtull event center, O’Learys Tolv event center, Bistro & Bo hotell & restaurant, Couscous Event & Catering, Ett litet kök, OBW och Holy Monkey.

3 LMG-nyheter 2017:
1. Gnarly Market Vällingby: ett nytt 2 500 kvm stort aktivitetscentrum/restaurang.
2. Jumpyard: en 4 500 kvm stor hoppanläggning för vuxna och barn öppnar i Barkarby.
3. Matdistriktet Festvåning & Konferens: öppnar i Stadshagen den 10 april.

Dela i sociala medier