Vi har ställt 7 snabba frågor till Olle Wallin som jobbar på Naturskyddsföreningen. Årets förmånstagare av överskottet från Running For Shelter.

Vem är Olle Wallin med tre ord?
Miljökämpe, friluftsentusiast och tvåbarnspappa

Vad gör du hos Naturskyddsföreningen?
Jag arbetar med företagssamarbeten och näringslivsrelationer.

Varför ska man bli medlem hos er?
Som medlem i Naturskyddsföreningen blir du en del av Sveriges största och mest inflytelserika miljöorganisation. Om en hållbar framtid, levande natur och frisk planet är viktigt för dig så är Naturskyddsföreningen rätt folkrörelse att bli medlem i. Dessutom har man möjligheten att följa med sin lokala krets på spännande äventyr och aktiviteter i naturen.

Nämn några enkla saker som man troligen inte vet om som man kan göra för att ta ansvar för miljön.
Små ändringar i vardagen är väldigt viktigt för den hållbara omställning som vi alla behöver göra. Några enkla bitar att se över är mat, transport och energi. Handla ekologiskt och mer vegetariskt, det är bättre för både klimat, natur och hälsa. Cykla, promenera och åk mer kollektivt istället för att ta bilen och hitta spännande semestrar där du inte behöver flyga. Byt till ett elavtal med miljömärkt el. Gör man lite av alla dessa saker i sin vardag och får sin familj och sina vänner med på tåget blir skillnaden stor!

Hur var det att ha ett eget lopp tillägnat er?
Det var fantastiskt att se alla dessa energiska och dedikerade människor springa genom skogarna i Ursvik för Östersjöns skull. Stämningen var på topp och vädret likaså! Det var även väldigt kul att se så många intressera sig för den lilla Östersjöutställning som vi hade på plats under dagen. Naturskyddsföreningen är ju en folkrörelse och Running For Shelter är verkligen ett perfekt exempel på kraften som vi kan samla när vi enar oss kring en viktig fråga.

Fick ni några nya medlemmar under dagen?
Ja, det blev ganska många nya medlemmar men långt ifrån alla som var där såg till att sluta sig till kampen för naturen och miljön. Men den som missade tillfället att bli medlem under loppet kan såklart gå med nu i efterhand.

Handen på hjärtat; vilket var roligast, loppet eller efterfesten?
Alltså, efterfesten var magisk. Så rolig och trevlig! Men jag måste ändå säga att stämningen under loppet och den fantastiska miljö som vi fick springa i ändå var den absoluta höjdpunkten för min del. Jag springer gärna nästa år igen!

Dela i sociala medier