RFS slår två flugor i en smäll – Local Market Group

maj 24, 2018

Årets Running For Shelter ser ut att slå rekord igen och en anledning till loppets popularitet är huvudsponsorn Local Market Groups engagemang. RFS efterfester har de senaste åren huserat i någon av deras restauranger i Tele2 Arena, där de tillsammans med arrangören Jobzone stått för välkomstdrink, buffé och underhållning. Världsklass tycker vi på RFS och tog en pratstund med Michael Dalström, marknad på Local Market Group, med bl.a. O’Learys Tolv och Gnarly Burger.

Vad gör Local Market Group?
Vi sköter ekonomi, strategi, marknadsföring och nyetableringar för i dagsläget åtta varumärken, bl.a. elva restauranger. Sammantaget en halv miljon gäster under ett år.

Ni är ett 20-tal företag i koncernen som har haft en galen utveckling de senaste åren. Hur ser framtiden ut?
I höst en stor konferenslokal samt att vi kör igång Företagsmästarna – tävla med kollegorna i 5-kamp som teambuilding mot andra företag. Men vi har även precis öppnat upp en rockbar i Tele2 Arena. Det är bara att kontakta för konferens, kickoff osv.

Du har själv varit med och sprungit alla Running For Shelter, vad är det som lockar med detta lopp?
Komma samman med kollegorna under andra förutsättningar samt välgörenheten såklart. Ett enkelt sätt att bidra med jobbet. Med välgörenhet blir det ofta en peng och inget mer. RFS slår två flugor i en smäll. Samtidigt får deltagarna upp ögonen för, som i år, Min Stora Dag. Stor kram till dem.

Vad är ditt främsta träningstips?
Kontinuitet, bestämma sig för fasta tider i veckan. Då är det mycket lättare att ta sig tid. Hellre ofta än snabbt.

RFS – en självklarhet för Cafébar

april 18, 2018

Vi har pratat med Anne Tibblin som är account manager på Cafébar. Det blir andra året i rad som Cafébar är med och sponsrar Running For Shelter och den här gången vill de verkligen inte missa kvällens höjdpunkter!
– Sponsring för människor som inte har det vi andra tar för givet är viktigt för oss, säger Anne Tibblin.

Du var med under RFS för första gången i höstas och bjöd på kaffe, hur upplevde du dagen?
– En energigivande dag där glädjen var den röda tråden som gjorde att dagen gick i mål.

Vad var det som inspirerade er att sponsra Running For Shelter på plats?
– Det kändes som en självklarhet att få vara en del i ett sådant här sammanhang.

Är sponsring och välgörenhet en hjärtefråga?
– Som jag nämnde ovan; sponsring för människor som inte har det vi andra tar för givet är viktigt för oss.

Ni missade efterfesten förra året, men det tänker ni väl inte göra i år?
– Nej det törs vi inte efter allt gott vi hört från förra året!

Tänker ni vara med och springa också?
Ja, det kommer vi absolut vara. Vi siktar på att utöka till två lag!

Vilket är ditt bästa träningstips?
– Försök att hitta den träning som passar just dig! Det ska vara roligt.

Ett av Stockholms bästa liveband spelar för Min Stora Dag

april 18, 2018

En fest utan musik är ingen fest. Running For Shelters efterfest vore inte lika lyckad utan The Mad Men Band med sina sköna toner. De har engagerat sig i RFS redan från början och ställt upp och spelat gratis på den fest som avslutar varje års Running For Shelter. Vi tog ett snack med deras sångare och pianist Jonas Thorell.

The Mad Men Band låter som riktigt arga killar. Är det ett Death Metal band eller vad för slags musik kan man förvänta sig från er?
– Vi är dels ett par killar och en tjej, samt mycket farligare än Death Metal band. De banden försöker kompensera att de är små lamm genom att klä sig i nitar, growla och banka på dubbla baskaggar. Vi spelar ösig men ganska snäll 60-talspop från åren 1958 – 63 och har kostym eller klänning på oss för att försöka dölja att vi är totalt annorlunda.

Ni har varit med och roat gästerna under RFS efterfest som ett mycket populärt inslag alla fyra åren. Ni kommer tillbaka i höst igen. Vad är det som lockar med RFS år efter år?
– Ni är svåra att springa ifrån.

Vad gör ni för andra roliga spelningar i år?
– Vi kompar Owe Thörnqvist på Scalateatern 14-15 maj, vilket är en stor ära! Han är ju Sveriges första rock’n’roll-kung och öser på scen fast han är 89 år gammal.

Passa på, säger jag… För att visa vår respekt för Running for Shelters insatser, vill vi erbjuda alla som läser nyhetsbrevet närmare 200 kr rabatt på biljetterna till Owes shower (300 kr + avg istället för 495 kr + avg).

Klicka på länken här för att köpa biljetterna till det rabatterade priset. Varmt välkomna!

Vi gör även en egen sommarshow i Lasse i Parken 12 juli, ”The Sixties Dream Summer Show”. Surf’s up, dude!

Vad tycker ni om Min Stora Dags arbete?
– För att vara lite allvarlig så är det superviktigt! Keep up the good work, det behövs!

Hur kommer man i kontakt med er om man vill boka in bandet?
– info@thorellssyndrom.se

Vad är det roligaste som ni sett från en scen?
– Lill-Babs. Hon stod på samma scen som oss och sjöng samma låt ungefär samtidigt!

Barnens favorit kommer till RFS igen!

mars 11, 2018

Det är eventföretaget ELaS som har stått för ljudanläggning och scen sedan starten av RFS 2014. Dessutom brukar de ta med sig en hoppborg för barnen att leka i så vi är mycket glada att de återkommer år efter år. Inför öppnandet av anmälan till årets lopp fick vi en pratstund med Joakim Hellgren som är företagets VD och ägare.

Vad gör Extreme Light för något?
ELaS AB är ett eventbolag med ett genuint intresse för planering och utförande av mycket lyckade event. Vi  erbjuder eventplanering, hantering och uthyrning av ljud, ljus, scen, bild och övrig eventutrustning samt installationer och service. Med mångårig erfarenhet har vi både kunskap och intresse för både större och mindre evenemang och installationer. Alltid med kunden i fokus.

Ni har varit med och sponsrat RFS sedan starten 2014 med hoppborg, scen och ljudanläggning. Vad är det som gör att ni återkommer år efter år för att stötta det här evenemanget?
Vi på ELaS AB ser att RFS jobbar för en bättre värld och vill hjälpa till att genomföra arrangemangen genom att bistå med ljud, scen och aktiviteter för barnen.

Ni stöttade även välgörenhetsloppet Run For Hope förra året och en manifestation i #metoo-anda nyligen, så välgörenhet verkar ligga er nära om hjärtat?
– Välgörenhet ligger oss nära och varmt om hjärtat. Vi är ett litet bolag med stort engagemang för att hjälpa till att göra vårt samhälle till en bättre plats för alla.

Vad tycker du om Min Stora Dags idé att ge kroniskt sjuka barn något att se fram emot?
Min Stora Dag är ett helt fantastiskt initiativ, alla barn är vår framtid och dom som är sjuka eller har det svårt bör få så mycket hjälp och uppmuntran som möjligt för att vi ska få en bra framtid och ge barnen kämparglöden att fortsätta framåt.

Vad ser ni fram emot 2018? Har ni några roliga projekt planerade?
– Under 2018 har vi allt från flygdagar och militära övningar till barnkalas, festivaler mot gatuvåld och bröllop på agendan. Vi har även några utlandsjobb som ligger ute.

Det låter som ett spännande år.  Lycka till, så ses vi till RFS i höst!

”Jag springer gärna nästa år igen!”

november 9, 2017

Vi har ställt 7 snabba frågor till Olle Wallin som jobbar på Naturskyddsföreningen. Årets förmånstagare av överskottet från Running For Shelter.

Vem är Olle Wallin med tre ord?
Miljökämpe, friluftsentusiast och tvåbarnspappa

Vad gör du hos Naturskyddsföreningen?
Jag arbetar med företagssamarbeten och näringslivsrelationer.

Varför ska man bli medlem hos er?
Som medlem i Naturskyddsföreningen blir du en del av Sveriges största och mest inflytelserika miljöorganisation. Om en hållbar framtid, levande natur och frisk planet är viktigt för dig så är Naturskyddsföreningen rätt folkrörelse att bli medlem i. Dessutom har man möjligheten att följa med sin lokala krets på spännande äventyr och aktiviteter i naturen.

Nämn några enkla saker som man troligen inte vet om som man kan göra för att ta ansvar för miljön.
Små ändringar i vardagen är väldigt viktigt för den hållbara omställning som vi alla behöver göra. Några enkla bitar att se över är mat, transport och energi. Handla ekologiskt och mer vegetariskt, det är bättre för både klimat, natur och hälsa. Cykla, promenera och åk mer kollektivt istället för att ta bilen och hitta spännande semestrar där du inte behöver flyga. Byt till ett elavtal med miljömärkt el. Gör man lite av alla dessa saker i sin vardag och får sin familj och sina vänner med på tåget blir skillnaden stor!

Hur var det att ha ett eget lopp tillägnat er?
Det var fantastiskt att se alla dessa energiska och dedikerade människor springa genom skogarna i Ursvik för Östersjöns skull. Stämningen var på topp och vädret likaså! Det var även väldigt kul att se så många intressera sig för den lilla Östersjöutställning som vi hade på plats under dagen. Naturskyddsföreningen är ju en folkrörelse och Running For Shelter är verkligen ett perfekt exempel på kraften som vi kan samla när vi enar oss kring en viktig fråga.

Fick ni några nya medlemmar under dagen?
Ja, det blev ganska många nya medlemmar men långt ifrån alla som var där såg till att sluta sig till kampen för naturen och miljön. Men den som missade tillfället att bli medlem under loppet kan såklart gå med nu i efterhand.

Handen på hjärtat; vilket var roligast, loppet eller efterfesten?
Alltså, efterfesten var magisk. Så rolig och trevlig! Men jag måste ändå säga att stämningen under loppet och den fantastiska miljö som vi fick springa i ändå var den absoluta höjdpunkten för min del. Jag springer gärna nästa år igen!

Visa fler inlägg