Totalkropp masserade onda vader efter loppet!

oktober 17, 2018

Totalkropp deltog i Running For Shelter och sponsrade loppet. De hade ett tält där de masserade onda vader efter loppet. Ett uppskattat initiativ! Vi fick en pratstund med Therese som är massageterapeut hos Totalkropp.

Vem är Therese med tre ord?
Nyfiken, kreativ och omhändertagande.

Vad gör Totalkropp?
Totalkropp är en klinik som erbjuder behandlingar såsom naprapati, massage och vi är även specialiserade inom långvarig smärtproblematik.

Vad särskiljer er från era konkurrenter?
Vår tanke om att hos oss är man aldrig ett ”knä” eller en ”rygg” utan med individuella behov för att inte ha behöva ha ont idag eller imorgon.

Ni hade ett tält där deltagarna kunde få massage efter loppet, det måste varit uppskattat va?
Det var mycket uppskattat bland alla löpare som kunde få en massage av vaderna av oss efter loppet.

Hur viktigt är det att man tar hand om sin kropp med träning?
Det är viktigt ur många perspektiv. Den allmänna hälsan, hjärnas funktion, stressreducerande men också är träning den särklass viktigaste åtgärden för att förebygga smärtproblematik.

Vad kan man göra själv för att förebygga problem vid löpning?
Många problem vid löpning är av typen överbelastning. En bra tips är att gradvis öka belastningen till den nivå som man önskar. Exempelvis om målsättningen är att springa en mil så är det väldigt klokt att starta med 5 km för att sedan utvidga detta med 6 km, 7 km osv.

Hur upplevde du dagen?
En mycket trevlig och välorganiserad dag med aktiviteter för hela familjen. Det känns extra kul att få vara med och sponsra detta evenemang när man vet att allt överskott varje år går till olika välgörenhetsorganisationer.

Vi hoppas att vi ser Totalkropp på plats nästa år också 🙂

OBH Nordica hade en stor roll i RFS 2018

oktober 10, 2018

OBH Nordica hade en stor roll i Running For Shelter 2018. De deltog i loppet med tre lag och ställde även upp som tröjsponsor och skänkte fem stycken fina blenders till det vinnande laget. Vi fick en pratstund med Henrietta Gustafsson som är HR chef på OBH Nordica.

Vem är Henrietta med tre ord?
Social HR tjej

Vad gör OBH Nordica?
Vi tillverkar och säljer det mesta man behöver i köket och badrummet inom småelektriskt, såsom kaffebryggare, brödrostar, blenders, hårfönar, epilatorer mm.

Vad särskiljer er mot era konkurrenter?
Snygg och nordisk design till bra pris – och så klart den bästa personalen!

Varför har ni valt att sponsra RFS?
OBH Nordica har en lång tradition av att sponsra Hoppets Stjärna, vi har många fosterbarn i Philippinerna. Nu ville vi göra något lokalt, och då vi ligger i Sundbyberg själva så kändes RFS som ett självklart val. Bemötandet från organisatörerna gör att vi gärna är med igen.

Hur upplevde ni dagen?
– Mycket trevlig, var god stämning i spåret och vid målet vilket var kul att se och vara med om.

Ni hade tre lag med i stafetten, var det enkelt att få med era medarbetare på RFS?
Av ca 55 anställda här i Sundbyberg fick vi snabbt ihop 3 lag, dvs 15 personer. Alla gillar inte att springa så jag är jätteglad så många ville vara med ändå!

Vad tycker du om Min Stora Dags verksamhet?
Deras koncept att låta barn med handikapp eller sjukdom få sin dröm uppfylld är verkligen något som ligger mig varmt om hjärtat. Få längta, drömma, och minnas sin lyckliga stund när man har det jobbigt i livet.

Hur beskriver du loppet för någon som aldrig har hört talas om det?
– Ett trevligt och roligt lopp, kul med stafett och lagom utmanande med de kuperade slingorna.

Tack för denna gång OBH Nordica. Vi ser fram emot vårt fortsatta samarbete!

Brödservice Stockholm Syd sponsrar RFS med korvbröd

september 6, 2018

Bröderna Magnus Erhag och Andreas Braun är två drivna entreprenörer som mer än fördubblat omsättningen sedan de tog över företaget Brödservice Stockholm Syd AB. Bolaget distribuerar hårt och mjukt bröd, kakor och andra bakverk med lastbilar i Stockholms södra förorter. Bland varumärkena på flaket finner man Polarbageriet, Gillebagarn, Korvbrödsbagarn, Smarry, Hägges, Va’gott och Hatting Bageri.

Vilka är Magnus Erhag och Andreas Braun med tre ord vardera?
Magnus – Glad, positiv, ambitiös
Andreas – Problemlösare, social, drivande

Hur startade ni upp företaget?
Vi tog över en befintlig verksamhet. Vi kommer båda från att sitta som säljare på brödbil och vi blev tillfrågade att ta över ett av Stockholmsbolagen.

Var det redan från början klart att ni skulle starta företaget tillsammans?
Ja, när vi fick frågan så var upplägget att vi gör det ihop som ett pilotprojekt för att få in nya yngre ägare i koncernen.

Vad är det roligaste med att driva eget inom Polfärskt?
Det är en otroligt stor gemenskap inom Polfärsktgruppen. I ett gäng med 24 ägare över hela landet så är det alltid någon som haft samma problem som man ibland hamnar i och har svaret, man behöver inte uppfinna hjulet på nytt.

Vad har ni för framtidsvision med företaget?
Vi ska vara ett trivsamt och välmående företag med målinriktade medarbetare där vi tillsammans driver marknaden i Stockholm.

Förra året sponsrade ni RFS med ekologiska korvbröd då vi sprang för Naturskyddsföreningen. Vad är er syn på just ekologiskt?
Ekologiskt är en trend som är här för att stanna. Tillsammans med våra leverantörer försöker vi tillgodose marknaden med fler ekologiska alternativ. Det är stor efterfrågan på ekologiska produkter men när de väl finns i hyllan så väljer oftast kunden det billigare icke ekologiska alternativet.

Vad vet ni om Min Stora Dag som vi springer för i år?
Det är en organisation som gör ett hästjobb med att hjälpa svårt sjuka barn med att se ljuset i tillvaron.

Till sist, ska ni var med och springa i år?
Nej tyvärr, ingen av oss kan springa. Vi har båda blivit tvungna att lägga skorna på hyllan efter en trafikolycka för ett antal år sedan.

Det låter inget vidare, men i egenskap av sponsorer hoppas vi att i alla fall få se er på festen.

RFS-sponsor kan vinna designpris för Svenska Fotbollslandslagets emblem

september 6, 2018


Jonas Berg heter en av våra tröjsponsorer som via sitt egna företag Jonas Berg Design, samt Senior designer-roll på Designkontoret Silver, varit med och sponsrat RFS sedan 2015 då han tog fram loppets nuvarande profil eller visual guidelines som det så fint heter med logga, färger, typografi och bildspråk som används i all kommunikation. Hemsidan, RFS Facebook, foldrar, annonser och våra snygga funktionströjor bär alla Jonas signum. Så här svarade han på några frågor om RFS och andra projekt.

Förra årets RFS-tröja blev mycket populär och vi fick trycka upp fler i efterhand eftersom så många som inte var med i loppet ville ha den. Hur kändes det?
Vad ska man säga? Lila, vilken färg!

Du har gjort Svenska Fotbollslandslagens emblem. Kan det bli så mycket större än så i idrottssverige?
Kanske inte. Helt klart en stor ära att jobba med Svenska Fotbollförbundet och det Svenska Fotbollslandslagen.

Det kan väl jämföras med att få göra om IKEAs logga på företagssidan och du har nominerats till ett pris för den också?
Ja, mycket roligt. De grafiska identiteterna är nominerade till Svenska Designpriset. Varför inte gå in och rösta på Sverige på http://www.designpriset.se?

Ja, det måste vi sprida. Visst har du gjort OBH Nordicas logga också? Som av en händelse sitter den på årets RFS-tröja då de också gått in som tröjsponsor. Är det du som introducerat dem till RFS?
Oskyldig till det kan jag erkänna. Men kul att de också hittat RFS. De kommer inte att bli besvikna.

Vad håller du på med för projekt just nu förutom RFS?
Jag jobbar bl.a. med några projekt för ICA, Svenska Elitfotboll och artisten Darin. Så det är helt klart varierande utmaningar.

Det ryktas om att din son vill vinna juniorloppet i år och försöker få ut sin pappa att träna med honom.
Han har så stort självförtroende efter förra årets andraplats så han tycker sig inte behöva träna. Ska bli spännande att se hur det går. Heja Julius! 🙂

Säkerhetsföretaget med hjärtat på det rätta stället

augusti 6, 2018

Säkerhetsföretaget STANLEY Security behöver väl knappast någon närmare presentation som världens näst största och Europas största leverantör av elektronisk säkerhet. Dessutom är det ett företag med hjärtat på det rätta stället som verkligen bryr sig om sina medarbetare och vår omvärld. Det visar de om inte annat genom att vara en av våra huvudsponsorer i RFS och ställa upp med hela 5 lag i år. Vi fick en pratstund med STANLEYs Jennie Johansson om välgörenhet och friskvård.

Vem är Jennie Johansson med tre ord?
Glad, sprallig och nyfiken.

STANLEY verkar satsa ordentligt på både friskvård och välgörenhet?
STANLEY Security har ett väldigt stort fokus på hälsa och välbefinnande för sina medarbetare och tror på att det är en av nycklarna till en mer energifylld och trivsam verksamhet samt en mer välmående individ utanför arbetet. Att företaget satsar så mycket på friskvård och välgörenhet gör en extra stolt att arbeta på STANLEY Security. Det har varit många inspirerande utmaningar med inslag av välgörenhet där man som medarbetare bjudits in att vara med, oavsett vad ens förutsättningar varit, vilket ger en styrkan och viljan att fortsätta träna för att ständigt vara redo för nästa utmaning som dyker upp.

Du har ju varit med och sprungit RFS tidigare, vad är det bästa med detta event?
Det bästa med Running For Shelter är först och främst glädjen på plats i Ursvik med alla hejande lag som strålar av lycka över avklarade och kommande distanser i stafetten. Sedan är det givetvis den supertrevliga festen efteråt på kvällen med god mat och underhållning som gör att vi kan umgås, delvis med de egna kollegorna från andra kontor som jag inte träffar dagligen men självklart även de övriga företagens deltagare. Så fort det är över längtar man tills mailet med inbjudan till kommande års event dimper ner i mailboxen.

Hur beskriver du loppet för någon som aldrig har hört talas om det?
Att berätta om loppet är inte svårt alls, främst om man tänker på det fina med att man bidrar till välgörenhet, sedan barnloppet vilket gör att man kan ta med familjen på tävlingsdagen, de olika distanserna på loppet samt alla andra aktiviteter på plats vilket gör att det finns något för alla. Att värva deltagare är också enkelt då exempelvis kollegorna blir nyfikna och imponerade när man förklarar upplägget med fika, mat och musik från alla fina sponsorer och hur man står och studsar och hejar på sina lag vid växlingen.

Vad tycker du om Min Stora Dags verksamhet?
Man kan ju inte annat än att bli varm i hjärtat av Min Stora Dags verksamhet när man inser vilket fint och viktigt uppdrag de utför i att förgylla ett barn/ungdoms tuffa tillvaro, att få längta och att få genomföra ett kul event eller händelse som barnet drömt och önskat om att få göra. Finns det något finare?!

Vilket är ditt bästa träningstips?
Mitt bästa träningstips är att alltid göra något, vare sig du har tio minuter eller flera timmar är det alltid bättre att göra något än ingenting alls. Hellre ett par minuter hopprep, en kort löprunda eller fotbollsbus med barnen än att bara sätta sig i soffan.

Visa fler inlägg