Alla som har varit med på RFS efterfest minns säkert att bilder från loppet brukar snurra på flera tv-skärmar som en skön överraskning när man kommer till välkomstdrinken. Det är fotografen Patrik Gineman (till höger i bilden) som tagit dessa och snabbredigerat dem direkt efter loppet. Han driver PG Photo och har varit med och både fotat och sprungit RFS sedan 2015. Efter loppen lägger han också upp bilderna på RFS hemsida för gratis nedladdning som en bonus till alla som varit med och sprungit eller på annat sätt bidragit till loppet. Stiligt tycker vi och tog oss en liten pratstund med honom.

Vem är Patrik Gineman med tre ord?

Positiv, Social, problemlösare.

Hur länge har du drivit eget inom foto?

I 4,5 år har företaget funnits, men började fota för dryga 20 år sedan.

Sedan 2015 har du varit RFS hovfotograf, vad är det bästa med detta event?

Gemenskapen och glädjen, att få ha så kul samtidigt som man bidrar till något större, och att man mår bra och peppar varandra.

Vad berättar du om loppet för någon som aldrig har hört talas om det?

Jag berättar att det är en välgörenhetsstafett där alla är välkomna, som bidrar med pengar till en bra sak, och i år är det till Min Stora Dag. Loppet är dock så mycket mer än bara samla in pengar, det bygger broar och man lär känna så mycket nya trevliga människor.

Vad vet du om Min Stora Dag som vi springer för i år?

Min Stora Dag är ett otroligt bra initiativ. Jag har vart med tidigare i bil och mc sammanhang där Min Stora Dag varit arrangör, och att se glädjen i barnens ögon när de får uppleva en av deras drömmar är magisk.

Har du några andra roliga fotouppdrag i sommar?

Bröllop är ju alltid roliga att fota, att få dela någons stora dag och vara med och föreviga det, men det som sticker ut i sommar blir nog uppdraget att fota världsrekordförsöket i burnout. Dvs. över 120 bilar som samtidigt ska spinna loss på asfalt med sina bilar och kunna få en bra bild samtidigt som det blir en väldans massa rök.

Ska du själv vara med och springa RFS? Hinner du ens det när du ska fota?

Självklart ska jag vara med och springa, trots den dåliga formen är det detta som får en ur soffan och tar ett par extra rundor under sommaren. Vi är flera i laget som hjälps åt att fota, så att alla löpare blir dokumenterade. Teamwork på toppnivå!

Dela i sociala medier