Riderfuel sponsrade Running For Shelter 2017 med ekologiska powerbars. Det var en uppskattad produkt i vår goodiebag. Vi passade på att ta en pratstund med Mattias som tillverkar denna ekologiska powerbar.

Hur kommer man på att man skall börja tillverka och sälja ekologiska powerbars?
Vi bor och verkar i Åre, mitt i de svenska fjällen och har sett ett ökat behov av energirika tillskott bland aktiva sport och fritidsutövare. Det finns redan ett stort utbud av dessa i form av dryck och bars, men eftersom vi inte tycker att de håller måttet så beslutade vi att tillverka vår egen. Att den är ekologisk är ju självklart då vi alla måste göra vad vi kan för att värna om miljön. Vi vill ha snö häruppe i framtiden också…

Vart fick ni namnet Riderfuel ifrån?
Riderfuel föddes redan vid millennieskiftet – 00/01 här i Åre. Den var tänkt att hänga på Red Bulls segertåg genom Europa men i form av en choklad/energibar. Nyttig då förstås! Så blev inte fallet…! 🙂

Själva ordet Riderfuel kommer av att vi åkte mycket snowboard på den tiden och den här chokladbiten kunde man lätt ha i jackan som en liten ”powerfuel”. En munchie att ha med sig ut i backen helt enkelt.

Hur har gensvaret varit från marknaden?
Gensvaret hittills ser lovande ut. Det lilla vi har testat på lokalbefolkningen och tillställningar som Running for Shelter exempelvis har visat sig väldigt positivt vilket är glädjande då vi tillverkar den här produkten på ett annat sätt gentemot våra konkurrenter så är det skönt att få ett positivt gensvar…då vet vi ju att vi är på rätt spår. Alla verkar gilla den, tycker den är god.

Vart kan man hitta dem?
I uppstarten så kommer man hitta dem i Åre. Åre Skidsport är en bra plats att börja leta på 🙂 Men vi hoppas naturligtvis att man med tiden hittar Riderfuel överallt.

Vart kommer miljötänket ifrån?
Som vi nämnde tidigare, eftersom vi bor och verkar i fjällen så ser vi direkt effekten av vad som sker med planeten.

Snömängden på våra breddgrader minskar, snön kommer senare på året exempelvis. Majmånad brukar vara helt fantastiskt i goggles och med skidor under fötterna. Jag reser också massor i ett annat jobb, och då på platser där miljöorganisationer inte får vara med. Så jag har verkligen sett hur illa det kan vara.

Er produkt var mycket uppskattad av Running For Shelters deltagare. Kan de bli ett stående inslag i loppets goodie bags?
Absolut! Det hade varit helt fantastiskt.

Kan ni själva tänka er att delta i loppet för en god sak?
Det skulle vi kunna tänka oss men vi har en lång väg dit och en del löpträning att ta igen… 🙂

Dela i sociala medier