Hoppas att ni alla tar er ut och springer nu i det härliga vädret!

april 16, 2018

Hej, Robin Trygg här igen. Det är mitten på april och våren är på ingång. Hoppas att ni alla tar er ut och springer nu i det härliga vädret! Just nu jobbar jag dagtid på TV4 med bland annat marknadsföringsmaterial till herrarnas Fotbolls-VM. Det är mycket ståhej när hela världen tittar på. Mina vanliga äventyr får jag därför ägna mig åt på kvällar och helger. Just nu är det sportklättring utomhus i Nacka, kajakpaddling i Stockholms skärgård och annat mysigt som man känner för när man får vårfeeling. Hoppas att ni alla är lika taggade som jag på att springa Running for Shelter i höst för Min Stora Dag!

Se till att förbereda er väl inför loppet!

mars 14, 2018

Det var Robin Trygg här.
Sist vi sågs hängde jag i en hängmatta 50m upp i luften på en hotellfasad i centrala Stockholm. Det var en annorlunda upplevelse som krävde en hel del förberedelser för att bli bra. Sveriges centralbank ligger precis utanför så förutom ett flertal (jättemånga!) olika tillstånd krävdes även rätt utrustning och koll på hur man använder den för att få till allting så som jag ville. Och tillslut så gick det!

Genom mina år på några av de högsta bergen ute i världen så har jag märkt att förberedelser många gånger faktiskt är direkt avgörande för om man ska lyckas eller inte. Att man aldrig lämnar någonting åt slumpen utan hela tiden ser till att veta vart man ska och hur man ska komma dit. När jag senare har fortsatt med projekt utanför klättervärlden har jag märkt att samma tankesätt även funkar på andra områden så som i företagsvärlden, inom idrotten eller privat.

Att vara förberedd hjälper också många gånger ens tankar att hamna rätt i en prestation, något vi hade stor nytt av på Min Stora Dags Äventyrsläger vid Höga Kusten förra sommaren då vi tillsammans klättrade upp för Skuleberget. De flesta barnen hade aldrig tidigare använt klätterutrustning och många kände sig till en början osäkra på om de skulle klara av det. Men genom att tänka på rätt sätt och stötta varandra så kom vi tillslut upp och var otroligt stolta över att ha klarat av någonting som många till en början inte trodde alls skulle vara möjligt.

För egen del är jag just nu runt och föreläser. Nu senast på Älvsjömässan i Stockholm där jag pratade om min förra Everest expedition och hur mycket jag ser fram emot att få komma tillbaka till Himalaya i höst. Jag tar då med mig en grupp upp till baslägret av världens högsta berg vilket kanske låter extremt. Men med rätt förberedelser är det faktiskt någonting som alla kan göra!

Se därför till att förbereda er väl inför loppet genom att börja träna i tid (NU)!

Glada hälsningar,

//Robin Trygg

 

Vissa tittar på Melodifestivalen andra slumrar i hängmattan på husfasaden

februari 9, 2018

Det är februari och kylan ligger i luften. Det är den där tiden på året när chips och Melodifestivalen hägrar. Men själv känner jag euphoria och ska sova i en hängmatta på en husfasad i helgen. Det kan bli riktigt häftigt! Det är viktigt för mig att hela tiden utmana mig själv och testa mina gränser. Precis som de barnen vi ska springa för hos Min Stora Dag. De får genom Min Stora Dags arbete möjlighet att utmana sig själva, bygga sin självkänsla och känna att de får kraft att orka.

/ Robin

Se ett filmklipp från husfasaden här

Bergsbestigaren och äventyraren Robin Trygg som är ambassadör för Min stora dag är även ambassadör för Running for shelter

januari 17, 2018

”Ett äventyr behöver inte ha någonting med klättring att göra utan kan vara väldigt individuellt. Jag tror att det handlar mycket om att vara modig nog att våga uppleva och testa nya saker efter ens egen nivå och kapacitet. Jag heter Robin Trygg och de senaste tio åren har jag klättrat några av de högsta bergen i världen. Men något av det häftigaste jag har varit med om har inte med berg att göra. Det var när jag deltog i Min Stora Dags äventyrsläger och vi grillade korv, vandrade och paddlade kajak. De ungdomarna som jag träffade där var några av de modigaste människorna som jag någonsin hade träffat. Sedan dess har jag fortsatt finnas runt organisationen och från och med idag är jag även ambassadör för Min Stora Dag. Något jag är väldigt stolt över!”.

Robin