Hej på er i sommarvärmen,

augusti 6, 2018

Här kommer en hälsning från Strömstad där jag för tillfället sätts på prov av ett gäng vänner som bland annat flyger JAS i Försvarsmakten och blev först i Sverige att klättra Mount Everest på 90-talet.
Utmaningarna har följt varandra och började med att jag blev inkastad i ett flygplan och sedan utkastad med fallskärm på 4 000m höjd. Har ni inte provat än kan jag varmt rekommendera er att hoppa fallskärm!

Vi landade sedan inte alls där vi hade startat, utan mitt ute på en stor åker. Tillsammans gick vi genom skog och mark i obanad terräng när ett fruktansvärt skrik hördes inifrån skogen. Vi sprang dit och upptäckte en skogsarbetare med motorsåg som sågat sig rakt över benet. Som tur var, var detta simulerat av mina vänner för att de skulle se hur vi agerade i en pressad och stressad situation. Det blir ju oftast helt annorlunda mot hur man tänkt när man satt och läste om detta i böckerna eller övade i en lugn och kontrollerad miljö.

Efter att ha tagit hand om den ”skadade” skogsarbetaren blev vi utvärderade och fick feedback för att kunna göra det än bättre nästa gång. Det kändes fint att få detta kontrollerat med jämna mellanrum så att det sitter färskt i minnet. Vet du hur du ska agera i en liknande situation?

Den händelsefulla dagen avslutades sedan på en höghöjdsbana vid Dalslands aktivitetscenter där vi åkte zipline (en hög och lång linbana) samt provade på en höghöjdsbana (en hinerbana uppe bland träden). För er som inte provat kan jag varmt rekommendera det! Det finns för alla åldrar och nivåer och är väldigt roligt!

Jag hoppas att ni håller er i trim inför vårt lopp, jag ser väldigt mycket fram emot att se er alla!

Ett minne för livet

maj 22, 2018

Solen har äntligen börjat kika fram och det har blivit lite varmare sedan vi hördes sist. Med andra ord blir ursäkterna färre och färre för att ta sig ut och börja träna inför loppet som närmar sig med stormsteg! 🙂

Själv tränar jag för fullt inför Himalaya dit jag far efter sommaren för att leda en grupp upp till Everest basläger. Något som låter svårare än vad det är och faktiskt alla har möjlighet att klara av om man förbereder sig ordentligt. Everest säsongen är annars i full gång och för några dagar sedan fick jag ett telefonsamtal från min kompis Chhiring som då stod på toppen av Mount Everest. Sådana samtal får man inte särskilt ofta! Filmen om oss börjar snart bli klar och ni kan kika in trailern till den här: https://www.youtube.com/watch?v=w2BNsBELBtE

Förra veckan var jag även uppe vid Höga Kusten med barn från Min Stora Dag. Ett jättefint läger med strålande sol där vi bland annat besteg Skuleberget, paddlade kajak, vandrade och spelade kubb och fotboll. Det är många saker som blir väldigt tydligt på ett sådant läger, men något som slog mig sist är hur snälla och inkluderande barnen är mot varandra.

Är det någon som står utanför eller blir ensam är det alltid någon av de andra barnen som kommer fram och frågar om man vill vara med. Kanske för att man själv vet hur det känns att vara ensam och något som vi alla kan lära oss av.
Ett sådant läger är såklart fullt av starka intryck och otroligt häftigt på många sätt.
Har ni inte redan läst om våra läger så gör gärna det, och jag skulle varmt rekommendera er att följa med någon gång som volontär.

Ett minne för livet!

Hoppas att ni alla tar er ut och springer nu i det härliga vädret!

april 16, 2018

Hej, Robin Trygg här igen. Det är mitten på april och våren är på ingång. Hoppas att ni alla tar er ut och springer nu i det härliga vädret! Just nu jobbar jag dagtid på TV4 med bland annat marknadsföringsmaterial till herrarnas Fotbolls-VM. Det är mycket ståhej när hela världen tittar på. Mina vanliga äventyr får jag därför ägna mig åt på kvällar och helger. Just nu är det sportklättring utomhus i Nacka, kajakpaddling i Stockholms skärgård och annat mysigt som man känner för när man får vårfeeling. Hoppas att ni alla är lika taggade som jag på att springa Running for Shelter i höst för Min Stora Dag!

Se till att förbereda er väl inför loppet!

mars 14, 2018

Det var Robin Trygg här.
Sist vi sågs hängde jag i en hängmatta 50m upp i luften på en hotellfasad i centrala Stockholm. Det var en annorlunda upplevelse som krävde en hel del förberedelser för att bli bra. Sveriges centralbank ligger precis utanför så förutom ett flertal (jättemånga!) olika tillstånd krävdes även rätt utrustning och koll på hur man använder den för att få till allting så som jag ville. Och tillslut så gick det!

Genom mina år på några av de högsta bergen ute i världen så har jag märkt att förberedelser många gånger faktiskt är direkt avgörande för om man ska lyckas eller inte. Att man aldrig lämnar någonting åt slumpen utan hela tiden ser till att veta vart man ska och hur man ska komma dit. När jag senare har fortsatt med projekt utanför klättervärlden har jag märkt att samma tankesätt även funkar på andra områden så som i företagsvärlden, inom idrotten eller privat.

Att vara förberedd hjälper också många gånger ens tankar att hamna rätt i en prestation, något vi hade stor nytt av på Min Stora Dags Äventyrsläger vid Höga Kusten förra sommaren då vi tillsammans klättrade upp för Skuleberget. De flesta barnen hade aldrig tidigare använt klätterutrustning och många kände sig till en början osäkra på om de skulle klara av det. Men genom att tänka på rätt sätt och stötta varandra så kom vi tillslut upp och var otroligt stolta över att ha klarat av någonting som många till en början inte trodde alls skulle vara möjligt.

För egen del är jag just nu runt och föreläser. Nu senast på Älvsjömässan i Stockholm där jag pratade om min förra Everest expedition och hur mycket jag ser fram emot att få komma tillbaka till Himalaya i höst. Jag tar då med mig en grupp upp till baslägret av världens högsta berg vilket kanske låter extremt. Men med rätt förberedelser är det faktiskt någonting som alla kan göra!

Se därför till att förbereda er väl inför loppet genom att börja träna i tid (NU)!

Glada hälsningar,

//Robin Trygg

 

Vissa tittar på Melodifestivalen andra slumrar i hängmattan på husfasaden

februari 9, 2018

Det är februari och kylan ligger i luften. Det är den där tiden på året när chips och Melodifestivalen hägrar. Men själv känner jag euphoria och ska sova i en hängmatta på en husfasad i helgen. Det kan bli riktigt häftigt! Det är viktigt för mig att hela tiden utmana mig själv och testa mina gränser. Precis som de barnen vi ska springa för hos Min Stora Dag. De får genom Min Stora Dags arbete möjlighet att utmana sig själva, bygga sin självkänsla och känna att de får kraft att orka.

/ Robin

Se ett filmklipp från husfasaden här

Visa fler inlägg