Du missade väl inte den officiella RFS-låten ”Runners High” av A Beautiful Friend som spelades flitigt under Running For Shelter? Låten hittar du på Spotify. Vi är glada att vi fick en pratstund med artisten Pelle Ekerstam.

Vem är Pelle Ekerstam med tre ord?
Artist, amatörlöpare, pappa

Hur kommer det sig att du valde att jobba med välgörenhetsloppen Run of Hope och Running For Shelter?
Som låtskrivare och artist känns det förstås väldigt viktigt att låtarna hittar hem till rätt lyssnare som uppskattar det jag gjort. Det känns också grymt om låtarna hittar ett sammanhang där de kan bli använda till något. Jag hade en tanke med Runners High att den antingen skulle användas i nån passande reklam om tillfälle uppstod annars försöka hitta på ett sätt att få den att samverka med något lopp. När ni och Run of Hope visade intresse kändes allt dubbelt rätt. Både att den blev använd i löpsammanhang och att löpsammanhangen i det här fallet verkade för välgörenhet. Kunde inte bli bättre!

Kom inspirationen till Runners high under ett löparpass?
Ja eller kanske i ruset efter ett löppass. Det är då min hjärna jobbar som bäst. Det är ett perfekt tillfälle att sätta sig och skriva låtar.

Det är en riktigt bra låt, hur har gensvaret varit?
Tack! Gensvaret ha varit bra. Några adderingar på fina playlists på Spotify. Och bara en sån sak att ni och Run Of Hope gillade och ville använda den känns toppen!

Kommer du att turnera med nya plattan i höst?
Förhoppningsvis! Blir det inte en turné så kommer det i alla fall bli lite spridda spelningar i början på nästa år. Plattan släpps i slutet på november och jag tror inte det blir mycket spelningar under julmånaden.

På din facebooksida gör du en grym akustisk cover på Toto´s ”Africa”, kommer du att spela den live vid något tillfälle?
Haha! Kul att ni gilla den! Jag vet faktiskt inte. Vissa covers jag har gjort har på nåt vis börjat kännas som mina egna låtar och de har jag spelat live nån gång då och då. Vet inte om Africa kommer bli en sån låt ännu. Att jag gör lite covers i form av enkla filmklipp på Facebook just nu beror på att jag vill lyfta fram de låtar som inspirerat nya plattan. Både skrivandet av låtarna och produktionen.

Dela i sociala medier