Säkerhetsföretaget STANLEY Security behöver väl knappast någon närmare presentation som världens näst största och Europas största leverantör av elektronisk säkerhet. Dessutom är det ett företag med hjärtat på det rätta stället som verkligen bryr sig om sina medarbetare och vår omvärld. Det visar de om inte annat genom att vara en av våra huvudsponsorer i RFS och ställa upp med hela 5 lag i år. Vi fick en pratstund med STANLEYs Jennie Johansson om välgörenhet och friskvård.

Vem är Jennie Johansson med tre ord?
Glad, sprallig och nyfiken.

STANLEY verkar satsa ordentligt på både friskvård och välgörenhet?
STANLEY Security har ett väldigt stort fokus på hälsa och välbefinnande för sina medarbetare och tror på att det är en av nycklarna till en mer energifylld och trivsam verksamhet samt en mer välmående individ utanför arbetet. Att företaget satsar så mycket på friskvård och välgörenhet gör en extra stolt att arbeta på STANLEY Security. Det har varit många inspirerande utmaningar med inslag av välgörenhet där man som medarbetare bjudits in att vara med, oavsett vad ens förutsättningar varit, vilket ger en styrkan och viljan att fortsätta träna för att ständigt vara redo för nästa utmaning som dyker upp.

Du har ju varit med och sprungit RFS tidigare, vad är det bästa med detta event?
Det bästa med Running For Shelter är först och främst glädjen på plats i Ursvik med alla hejande lag som strålar av lycka över avklarade och kommande distanser i stafetten. Sedan är det givetvis den supertrevliga festen efteråt på kvällen med god mat och underhållning som gör att vi kan umgås, delvis med de egna kollegorna från andra kontor som jag inte träffar dagligen men självklart även de övriga företagens deltagare. Så fort det är över längtar man tills mailet med inbjudan till kommande års event dimper ner i mailboxen.

Hur beskriver du loppet för någon som aldrig har hört talas om det?
Att berätta om loppet är inte svårt alls, främst om man tänker på det fina med att man bidrar till välgörenhet, sedan barnloppet vilket gör att man kan ta med familjen på tävlingsdagen, de olika distanserna på loppet samt alla andra aktiviteter på plats vilket gör att det finns något för alla. Att värva deltagare är också enkelt då exempelvis kollegorna blir nyfikna och imponerade när man förklarar upplägget med fika, mat och musik från alla fina sponsorer och hur man står och studsar och hejar på sina lag vid växlingen.

Vad tycker du om Min Stora Dags verksamhet?
Man kan ju inte annat än att bli varm i hjärtat av Min Stora Dags verksamhet när man inser vilket fint och viktigt uppdrag de utför i att förgylla ett barn/ungdoms tuffa tillvaro, att få längta och att få genomföra ett kul event eller händelse som barnet drömt och önskat om att få göra. Finns det något finare?!

Vilket är ditt bästa träningstips?
Mitt bästa träningstips är att alltid göra något, vare sig du har tio minuter eller flera timmar är det alltid bättre att göra något än ingenting alls. Hellre ett par minuter hopprep, en kort löprunda eller fotbollsbus med barnen än att bara sätta sig i soffan.

Dela i sociala medier