Det var Robin Trygg här.
Sist vi sågs hängde jag i en hängmatta 50m upp i luften på en hotellfasad i centrala Stockholm. Det var en annorlunda upplevelse som krävde en hel del förberedelser för att bli bra. Sveriges centralbank ligger precis utanför så förutom ett flertal (jättemånga!) olika tillstånd krävdes även rätt utrustning och koll på hur man använder den för att få till allting så som jag ville. Och tillslut så gick det!

Genom mina år på några av de högsta bergen ute i världen så har jag märkt att förberedelser många gånger faktiskt är direkt avgörande för om man ska lyckas eller inte. Att man aldrig lämnar någonting åt slumpen utan hela tiden ser till att veta vart man ska och hur man ska komma dit. När jag senare har fortsatt med projekt utanför klättervärlden har jag märkt att samma tankesätt även funkar på andra områden så som i företagsvärlden, inom idrotten eller privat.

Att vara förberedd hjälper också många gånger ens tankar att hamna rätt i en prestation, något vi hade stor nytt av på Min Stora Dags Äventyrsläger vid Höga Kusten förra sommaren då vi tillsammans klättrade upp för Skuleberget. De flesta barnen hade aldrig tidigare använt klätterutrustning och många kände sig till en början osäkra på om de skulle klara av det. Men genom att tänka på rätt sätt och stötta varandra så kom vi tillslut upp och var otroligt stolta över att ha klarat av någonting som många till en början inte trodde alls skulle vara möjligt.

För egen del är jag just nu runt och föreläser. Nu senast på Älvsjömässan i Stockholm där jag pratade om min förra Everest expedition och hur mycket jag ser fram emot att få komma tillbaka till Himalaya i höst. Jag tar då med mig en grupp upp till baslägret av världens högsta berg vilket kanske låter extremt. Men med rätt förberedelser är det faktiskt någonting som alla kan göra!

Se därför till att förbereda er väl inför loppet genom att börja träna i tid (NU)!

Glada hälsningar,

//Robin Trygg

 

Dela i sociala medier