Säkerhetsföretaget STANLEY Security föll pladask för Running For Shelter när de först hörde talas om loppet 2016. I år har företaget tagit ett steg till genom att vara tröjsponsor. Precis som förra året deltar man också i loppet – i år med hela fyra lag.

Niclas Gustafsson är Sales and Marketing Director på STANLEY Security. Han berättar att STANLEY liksom Jobzone sponsrar Svenska Skidskyttelandslaget.
– Det var i det sammanhanget vi träffade Rolf Smeds och på så vis fick vi nys om RFS. Vi nappade direkt. Det är ett fantastiskt engagemang av Jobzone; att samla olika företag där medarbetare, kunder och partners får sätta ihop team, utmana varandra och allt till ett gott syfte – helt enkelt briljant.

När man hade deltagit i loppet kändes det självklart att i år gå ett steg vidare och gå in som sponsor. STANLEY arbetar aktivt med att ta ett socialt ansvar i samhället och har vid många tillfällen bundit ihop välgörenhet med sportevenemang, berättar Niclas.
– Därför passar RFS oss väldigt bra. Utöver att vi hjälper till att ta ett socialt ansvar så är själva eventet väldigt bra planerat; träning fram till själva loppet, taggade team och sedan festligheter med middag och underhållning.

I år ska ni tävla med hela fyra lag. Hur fick ni ihop så många löparsugna medarbetare?
– Vi går ut med en förfrågan till våra medarbetare och beslutar sedan om hur många lag vi blir. Primärt handlar det om att få ihop team som gör det tillsammans. Men jag tror att det helt enkelt märks att sport och hälsa är väldigt viktigt för STANLEY Security som företag. Vi använder det som ett verktyg för att engagera medarbetarna och att tillsammans utveckla prestationsförmågan både organisatoriskt och som individer. Det har fått genomslag – därav de fyra lagen.

Vad tycker ni om RFS?
– Vi tycker att fokus på miljö är ett väldigt bra initiativ. Eftersom miljöfokus lätt kan försvinna i vardagsbruset är det jättebra och viktigt att vi kan sätta fokus på och värna om naturen under en hel dag. Kanon att vinsten i år går till Naturskyddsföreningens projekt Viva Vatten.

Vad är era bästa träningstips?
– Gör det ihop – oavsett vad du väljer för typ av träning. Gör det tillsammans med dina kollegor. För oss på STANLEY Security handlar det om att öka hälsa och välmående i kombination med att få umgås med sina kollegor under andra former än på arbetsplatsen.

Detta är STANLEY Security
STANLEY Security är marknadsledande inom sitt område i Sverige och övriga Europa. Med sina drygt 850 specialister skräddarsyr de säkerhetstekniska lösningar som tryggar kundens verksamhet. Kunderna är företag av alla storlekar, inom alla sektorer och områden. Företagets kompetens sträcker sig från design och installation till service och support av de senaste säkerhetslösningarna.

Dela i sociala medier